Plán akcí

Vinograf Anděl mění svůj koncept na večerní winebar s rozšířenou nabídkou o vína přímo z tanku!

od 2.3. 2017 12:00
Místo konání: Vinograf Anděl

Počínaje dnem 6. března si náš benjamínek, nejmladší winebar Vinograf Anděl, začne budovat novou podobu vinného baru, jak jej ještě neznáte. Čeká vás změna nabídky vín i jídel, nová otevírací doba a příjemné interiérové úpravy.

Od pondělí přecházíme na večerní provoz od 17. hodin. Těšíme se, že k nám zavítáte na víno a atraktivní nabídku malých, zato velmi chutných jídel po práci či večer.

tancích budeme nabízet víno lahvové kvality (u nás se sudovky nedočkáte!), budete tak moci za dobrou cenu ochutnat různá vína z tuzemských i zahraničních vinařství přímo od výrobce ze sklepa.

Svět vína neustále přináší něco nového. Naší úlohou je trvat na kvalitě a stát si za ní. Proto pořád hledáme, abyste vy mohli objevovat.

Těšíme se na společné zážitky!

Seznamte se... Vlastislav Klobása

5.4. 2017
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 8 volných míst
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Základem prestiže je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací, sprašovou půdou a vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima.

Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně zrekonstruoval.

Při výrobě vína se spoléhá hlavně na to, že zná důvěrně každý keř ve vinici a rukama mu prochází každý hrozen, který doprovází až do lahve. Pak může aplikovat zdravou míru selskosti a dodržovat neměnná pravidla.

Degustovaná vína budou

Chardonnay 2015
Sylvánské zelené 2015
Veltlínské zelené 2015
Ryzlink rýnský 2015
Ryzlink vlašský 2015
Sauvignon 2015
Rulandské šedé 2015
Rulandské modré 2015

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.

hrášková polévka s citronovým olejem

pečeně z mangalice, kroupové risotto s medvědím česnekem, omáčka z výpeku

lilek plněný hovězím masem, zapečený sýrem Gruyére

Degustace s Klárou Kollárovou - Víno a film

20.4. 2017
18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 4 (k uspořádání akce chybí ještě 4 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.

Ty nejlepší momenty z oblíbených vinařských a gastronomických filmů: Bokovka, Křidýlko nebo stehýnko, Bobule, Víno roku … A ještě vás čeká 10 skvělých vín a samozřejmě spousta informací o vínech.

Cena: 750 Kč

Speciální cena pro "hladinkáře", členy našeho věrnostního programu, 650 Kč
(platba možná pouze v hotovosti)
Staňte se členy na www.hladinka.cz

Seznamte se... Georgios Ilias

10.5. 2017
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Vinařství Ilias je vskutku rodinného charakteru - veškeré práce zastávají vlastními silami rodinní příslušníci.

"Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1998, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem."

Od roku 2011 vyrábíme vína v bio kvalitě.
Laicky řečeno, naše vína neošetřujeme chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používáme šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše. 

Seznamte se... Luboš Oulehla

7.6. 2017
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Luboš Oulehla stojí společně s Václavem Trpělkou za Novo Bránickým vinařstvím Trpělka a Oulehla pro mnohé známé taky jako Regina Coeli.

Oba věří, že když se k dílu přistupuje s péčí a láskou, projeví se to v hroznech a konečně i ve výsledném produktu – víně. Moderní technologie výroby, řízené kvašení a následné další procesy při zrodu vína jsou samozřejmé.

Obec Nové Bránice se nachází 1 km od vinařského města Dolní Kounice, které se pyšní tradicí pěstování vína již od 12. století. Vše souvisí se zdejším klášterem Rosa Coeli (Růže nebeská) a samozřejmě půdními a klimatickými podmínkami.
Zvláště zdejší štěrkopísky dávají nenapodobitelnou identitu vyhlášené Frankovce

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.