Šéfkuchař

Popis pracovního místa: Šéfkuchař

Organizační začlenění: Provoz
Vzdělání: Středoškolské vzdělání nebo vyučení v oboru
Odborná praxe: Praxe v oboru 5 let
Aktivní zájem o tradiční i moderní gastronomii.
Nadřízen: Zástupce Šéfkuchaře, kuchař, pomocná síla v kuchyni
Podřízen: Provoznímu řediteli
Zastupován kým: Kuchařem, zástupcem Šéfkuchaře
Zastupuje koho: Kuchaře

Všeobecné cíle:

  • „Srdcař“, který si dokáže zorganizovat kuchyni k obrazu svému. Umí připravit jídla z teplé a studené kuchyně (á la carte) a rád vymýšlí a zkouší nové menu.
  • „Vaří k vínu“, tzn. přizpůsobuje produkty kuchyně potřebám vinného baru a párování jídel a vín
  • Vede a řídí provoz kuchyně
  • Tvorba vlastního týmu
  • Motivuje podřízené, tzn. zástupce Šéfkuchaře, kuchařů, pomocných sil v kuchyni.
  • Plní strategie a obchodní cíle firmy.
  • Udržuje nejvyšší možnou úroveň kvality v oblasti gastronomie.
  • Je loajální a přispívá k dobrému jménu firmy za všech okolností.
  • Přichází aktivně s novými podněty a myšlenkami na zlepšení nabídky restaurace a konceptu kuchyně
  • Aktivně komunikuje o potřebách kuchyně s ostatními složkami provozu restaurace.

Vedení a řízení a provozu kuchyně

  • Příprava obědů a večeří s ohledem na párování vín
  • Odpovědnost za každodenní přípravu a expedici jídel
  • Příprava menu pro degustace a pro akce realizované v Kabinetu na Senovážném náměstí, ve sklepě v Míšeňské a na externích akcích pořádaných Vinografem
  • Podílení se na vývoji nových receptur pokrmů, kreativita a návrhy při tvorbě konceptu.
  • Sestavování nového sezónního menu, jídelních lístků a vytváření receptur.
  • Zodpovědnost za tvorbu kalkulací cen pokrmů a udržování definované nákladovosti.
  • Denní kontrola stavu zásob v kuchyni, spolupráce s Ředitelem provozu.
  • Zodpovědnost za chod a čistotu střediska kuchyně, za objednávky zboží, jeho kontrolu a uskladnění, komunikaci s dodavateli.
  • Dohled nad dodržováním správných technologických postupů a HACCP.
  • dodržování hygienických norem.

Vedení zaměstnanců

  • Organizace výroby pokrmů a řízení a organizace pracovní náplně podřízených.
  • Koordinace týmu a kuchyňského provozu
  • Zajištění a plánování směn personálu v kuchyni, v případě akcí zajištění potřebného personálu.

Ostatní

  • Aktivní zájem o hospodaření restaurace jako celku a roli kuchyně v něm.
  • Aktivní zájem o tradiční i moderní gastronomii.
  • Povinnost účastnit se všech školení a tréninků nezbytně nutných k výkonu práce.
  • Výborné organizační a profesní dovednosti.
  • Pozitivní přístup k práci a zvládání stresových situací v týmu.
  • Zkušenosti s vedením týmu a organizační schopnosti.
  • Znalost české i mezinárodní kuchyně.
  • Průběžné studium a vzdělávání se, zvyšování své kvalifikace.

Těší se na Vás Vinograf team.