Plán akcí

Maďarský říjen | 1. - 31. října

1.10. 2020 0:00 - 31.10. 2020 0:00
Akce je volně přístupná bez nutnosti rezervace
Místo konání: Vinograf Senovážné

UPOZORNĚNÍ: S ohledem na vývoj koronavirové situace si už večerní maďarské menu dát nemůžete a do konce října to určitě možné nebude. 

V říjnu se vydáme do Maďarska. Ochutnat můžete například fantastický langoš a nebudou chybět ani tři pečlivě vybraná (a k jídlu ladící) maďarská vína. 

To hlavní v maďarském říjnu...

Tři maďarská jídla ve večerním menu od šéfkuchaře Dušana Mackoviče a k jídlu skvěle padnoucí tři maďarská vína vybraná naší sommeliérkou Klárou Kollárovou. Na rozjezd klobása s feferonkou. 

Večerní maďarské menu a vinný lístek

  • Amuse bouche - Čabajkový tatarák 

  • Opečené Foie gras, jablečné pyré, levandulový crumble  
    & Szepsy, Tokaji Harslevelu Király Dülö 2010

  • Smažený langoš, ovčí sýr, slanina, domácí kečup, pečený česnek   
    & Sebestyen, Indigo Zweigelt 2019

  • Perkelt z kukuřičného kuřátka, paprika, rajčata, tarhoňa 
    & Uwe Schiefer, Pala Kekfrankos 2018  

Vinograf na Senovážném má otevřeno Po - Pá 11:30 až 24:00, Sobota 17:00 až 22:00. Neděle zavřeno.

Místa si můžete rezervovat online zde, telefonicky na +420 214 214 681 (více viz Kontakt)

 

Vinografí tramvaj je zpět!!! | 5. listopadu

5.11. 2020 19:00 - 21:15
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 14 (k uspořádání akce chybí ještě 10 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 24. Minimální počet míst je 24.
Cena za akci: 1 350 Kč / 1 190 Kč (speciální cena)

Nastupte do degustační tramvaje! 

Jedinečná Vinografí vinná tramvaj vyjíždí opět z depa se speciální degustační nabídkou vín.
Na trase vás čeká degustace 6 vín, občerstvení a skvělá atmosféra!

Nástupní zastávka je Vinograf, Senovážné nám. (tram. zast. Jindřišská) kde dostanete jízdenku a welcome drink.

Rychlý nástup do tramvaje a odjezd 19:15, délka jízdy 2 hod. Tramvaj nemůže čekat na opozdilce, přijďte tedy zcela určitě na 19:00! 

Jízdenka zahrnuje: welcome drink na zastávce + 5x 0,1l vína, minerální voda Korunní​ 0,5lobčerstvení a výklad našich ochotných sommeliérů.

Novinkou pro letošní rok je možnost rezervace míst k sezení! Proto neotálejte máme jen 24 míst!   

Upozornění: Původně avizovaní místa k stání jsme museli bohužel zrušit. Nepřeje jim vývoj koronavirové situace. 

Tramvajím, Praze a vínu zdar!
Těšíme se na vás.

S Klárou o sudech | 9.listopadu

9.11. 2020 18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 3 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 1 395 Kč / 1 250 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na jednotlivé typy vín nebo odrůdy v různých provedeních a z různých terroir. 

Ochutnáte 10 vín, která budete společně s Klárou zkoumat "na slepo", abyste nebyli ovlivněni etiketou a vinnými předsudky.
Zaměření bude na charakter odrůdy a její typické vlastnosti.

Drobné občerstvení z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče bude připraveno. 

Těší se na vás Klára.

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 1250 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

 

Seznamte se... Juřeník-Žďárský, vinařství dvou kamarádů | 18. listopadu

18.11. 2020 18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 10 (k uspořádání akce chybí ještě 5 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 36. Minimální počet míst je 15.
Cena za akci: 1 090 Kč / 990 Kč (speciální cena)

Přijďte ochutnat párování skvělých vín vinařství Juřeník-Žďárský, vinařství dvou kamarádů, za přítomnosti samotného vinaře, v propojení se špičkovou kuchyní 3 chodového menu našeho šéfkuchaře Dušana Mackoviče v komorní atmosféře sklepa Vinografu Míšeňská.

Vinařství Juřeník & Žďárský je moderní vinařství založené na myšlence obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku. Jak o sobě tvrdí, do vín se snaží vtisknout kus sebe a lásky k tomu co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si můžou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči.

Při jejich výrobě se snaží posouvat, učit se novým věcem a dál navyšovat kvalitu. Nebojí se experimentovat nebo se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Cíl mají jasný - vyrábět vína přirozená s respektem k odrůdě, přírodě a tradici.

NOVĚ MOŽNOST KOUPIT VÍNA PŘÍMO NA DEGUSTACI!

DEGUSTAČNÍ LIST A MENU bude upřesněné:

Těšíme se na vás!

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

Pro účastníky přihlašené do 11.7. platí původní ceny. 

S Klárou na Vánoce - o vinném párování | 7. prosince

7.12. 2020 18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 0 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 1 395 Kč / 1 250 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na ideální vína k Vánocům 

Společně budeme ochutnávat víno i  jídlo a dokonalé kombinace tak, abyste si dokázali letošní Vánoce užít ještě o něco lépe. 

Drobné občerstvení z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče bude připraveno. 

A možná si odnesete i tipy na vánoční dárky 

Těší se na vás Klára.

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 1250 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

PS: Drobné občerstvení s ilustrační fotografií vůbec nemusí mít žádnou souvislost :) Ale jako vánoční dárek to vlastně není vůbec špatný nápad. 

Seznamte se: Georgios Ilias, vinařství Ilias z Pavlova | 16. prosince

16.12. 2020 18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 3 (k uspořádání akce chybí ještě 12 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 40. Minimální počet míst je 15.
Cena za akci: 1 090 Kč / 990 Kč (speciální cena)

V létě jezdíme za Jirkou Georgiosem Iliasem na vinice, v zimě zase on za námi. Přijďte si užít slunných vrchů z Pálavy zachycených v jeho vínech. Ochutnávat budeme samozřejmě ve společnosti skvělých jídel z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče. 

A tak to podle Jiřího všechno začalo...

"Jednoho osudového dne v roce 1998, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Stavení jsme společně s bratrem Tomášem přestavěli do dnešní obyvatelné podoby. A když jsem při čekání na nějaký ten úlovek přemýšlel, jak nejlépe zabezpečit naši početnou rodinu, napadlo mne, že bych si mohl zkusit vyrobit vlastní víno. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Nejodvážnější z mých nejbližších tvrdí, že obsah těchto demižonů se nedal pozřít, ale to mne neodradilo :-)"

V roce 2011 bylo ukončeno přechodné období a od té doby vyrábí vinařství Ilias vína v bio kvalitě. Vína neošetřují chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používají šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.

Seznam vína a jídel upřesníme 

Těšíme se na vás!

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz