Plán akcí

Seznamte se... Martin Nesvadba

08.03.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 12 volných míst
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Martin Nesvadba nám přijede představit vína Zámeckého Vinařství Třebívlice, které se nachází v nádherném Českém středohoří a spadá do nejstaršího vinařského regionu v Čechách

Třebívlické vinařství je jedno z nejmodernějších v ČR. Systém řízeného kvašení, pneumatický dusíkový lis, vibrační třídící stůl pro příjem hroznů, nerezové tanky, vinifikátory, velkoobjemové sudy z francouzského dubu i barrique sudy. To všechno se podílí na jedinečném výrobním procesu a propůjčuje mu vysoký stupeň automatizace. Základem kvality jsou však stále šikovné ruce a vinařská srdce. 

Degustovaná vína:

Muller Thurgau, 2014 
Muscat 2014 
Ryzlink Rýnský 2013 
Johann W. White cuvée 2014
Sylvánské Zelené 2014 
Modrý Portugal 2013 
Saint Laurent 2013 
Johann W. Red cuvée 2013 

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše. Těšme se na...

Amuse Bouche – pěna & sladkokyselá zelenina
Marinované kuře v citronové trávě a jogurtu, listový salát, žlutý meloun
Zvěřinová paštika, černá jeřabina, domácí chléb

Základy degustace vín s Klárou Kollárovou

14.03.2017 -
18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 4 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 750 Kč / 690 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na základy degustace a porozumění vínu.

Ochutnáme a probereme společně 10 vín. Vína budeme degustovat "naslepo", aby naše smysly nebyly ovlivněny očekáváním z etikety, jména vinaře či místa původu a mohli jsme se soustředit pouze na víno jako takové.

Připravte si otázky, na které jste se možná  (o víně) vždy chtěli zeptat, ale nenašli jste příležitost. Klára zodpoví ráda jakékoli dotazy.

Drobné občerstvení bude samozřemě k dispozici.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 690 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

 

Zpívaná degustace se Zizi Veselou

26.03.2017 -
19:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 5 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 40. Minimální počet míst je 5.
Cena za akci: 650 Kč / 550 Kč (speciální cena)

Užijte si vinné párování tak trochu jinak...

Co je to Zpívaná degustace?
Oblíbený zážitkový večer s naší sommelierkou a zpěvačkou Zizi!

V průběhu večera vás Zizi provede nejen báječným světem vína ale i světem nesmrtelných hudebních pecek, jejichž spojení s vínem sama interpretuje a skladby i vína osobně a se znalostí vybírá. Při degustaci o každém víně pohovoří, řekne o něm všechny veřejné i tajné informace, a ovšem též vysvětlí spojení daného vína s vybranou skladbou. Tu zazpívá za doprovodu Tichého Bandu (klávesy, basa, bicí, saxofon). Hosté mají možnost si víno během písně klidně vychutnat, užít si příjemnou muziku, pobavit se a odpočinout si v milém prostředí vinného baru.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 550 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz
 

 

Seznamte se... Vratislav Klobása

05.04.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 4 (k uspořádání akce chybí ještě 6 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Základem prestiže je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací, sprašovou půdou a vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima.

Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně zrekonstruoval.

Při výrobě vína se spoléhá hlavně na to, že zná důvěrně každý keř ve vinici a rukama mu prochází každý hrozen, který doprovází až do lahve. Pak může aplikovat zdravou míru selskosti a dodržovat neměnná pravidla.

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.

DRINK, EAT & FLY LIBANON

13.04.2017 - 22:00 - 18.04.2017 - 06:15
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde.
Počet míst je omezený na 16. Minimální počet míst je 0.

NABÍDKA "VINNÉHO VÝLETU" NAŠEHO DODAVATELE LIBANONSKÝCH VÍN 
www.drinkeatfly.cz

Zapomeňte na všechno, co jste si možná dosud mysleli o Libanonu. Budete překvapeni, jak krásná, bezpečná a tolerantní země to je. Restaurace se skvělou kuchyní a excelentním vínem, množství trendy barů a špičkových klubů.

K tomu připočítejte množství dech beroucích historických a přírodních skvostů a proslulou libanonskou pohostinnost, nabízí se otázka – proč jste to ještě neobjevili?

Provedeme vás po těch nejslavnějších vinařstvích a nejvýznamnějších památkách. Navíc v čase Velikonoc, což je pro libanonské maronitské křesťany nejvýznamnější svátek v roce. 

Čtvrtek * Odlet ve 22:10 s Czech Airlines. Přílet 02:40. Transfer do 5* hotelu v centru města se snídaní.
Pátek * Návštěva vinařství Chateau Musar s degustací. Prohlídka města Bejrút.
Sobota * Prohlídka starobylého města Byblos s obědem, degustace vín a prohlídka vinařství Ixsir
Neděle
* Výlet do města a chrámového komplexu Baalbeck s mnoha historickými památkami, degustace ve vinařstvích v údolí Bekka – Chateau Ksara a Massaya. Oběd.
Pondělí * Volný program Bejrút
Úterý * Odlet ve 03:20 s Czech Airlines. Přílet do Prahy v 06:15

Pobyt v 5* hotelu Radisson Blu 25 900 Kč. Cena zahrnuje letenku, ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, stravování uvedené v programu, výlety a degustace vín, všechny povinné letištní a pobytové taxy. Vstupy do památek nejsou zahrnuty.
Vízum se nevyžaduje, v pase nesmí být razítko Státu Izrael.

Přihlašte se přes náš formulář - kontaktovat vás budou přímo organizátoři zájezdu.

Hezký výlet!

Seznamte se... Georgios Ilias

10.05.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Vinařství Ilias je vskutku rodinného charakteru - veškeré práce zastávají vlastními silami rodinní příslušníci.

"Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1998, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem."

Od roku 2011 vyrábíme vína v bio kvalitě.
Laicky řečeno, naše vína neošetřujeme chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používáme šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše. 

Seznamte se... Luboš Oulehla

07.06.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Luboš Oulehla stojí společně s Václavem Trpělkou za Novo Bránickým vinařstvím Trpělka a Oulehla pro mnohé známé taky jako Regina Coeli.

Oba věří, že když se k dílu přistupuje s péčí a láskou, projeví se to v hroznech a konečně i ve výsledném produktu – víně. Moderní technologie výroby, řízené kvašení a následné další procesy při zrodu vína jsou samozřejmé.

Obec Nové Bránice se nachází 1 km od vinařského města Dolní Kounice, které se pyšní tradicí pěstování vína již od 12. století. Vše souvisí se zdejším klášterem Rosa Coeli (Růže nebeská) a samozřejmě půdními a klimatickými podmínkami.
Zvláště zdejší štěrkopísky dávají nenapodobitelnou identitu vyhlášené Frankovce

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.