Plán akcí

Základy degustace vín s Klárou Kollárovou

24.01.2017 -
18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Akce je již plně obsazena, zkuste nás kontaktovat přímo.
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 19. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 750 Kč / 650 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na základy degustace a porozumění vínu.

Ochutnáme a probereme společně 10 vín. Vína budeme degustovat "naslepo", aby naše smysly nebyly ovlivněny očekáváním z etikety, jména vinaře či místa původu a mohli jsme se soustředit pouze na víno jako takové.

Připravte si otázky, na které jste se možná  (o víně) vždy chtěli zeptat, ale nenašli jste příležitost. Klára zodpoví ráda jakékoli dotazy.

Drobné občerstvení bude samozřemě k dispozici.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 650 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

 

Seznamte se... Jindřich Kadrnka

,
od 08.02.2017 - 18:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 4 (k uspořádání akce chybí ještě 6 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Rodinné vinařství Kadrnků se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů se svou rodinnou je již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.  

  V současné době obhospodařujou 5 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. Jedná se o tratě Liščí vrch a Ořechová hora. Všechny vinice jsou v duchu integrované produkce.

"Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem  v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov.  Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík,  kde mám na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň."

Deustované vzorky ročníku 2015:

Veltlínské zelené p.s. Liščí vrch
Ryzlink vlašský p.s. Liščí vrch
Ryzlink vlašský v.h. Valtická 
Cuvée Marcela v.h. Ořechová hora
Jindřich IV. - RR v.h. Liščí vrch
Rulandské bílé v.h. Liščí vrch
Ryzlink rýnský p.s. Valtická  
Barborka - RB v.h. Ořechová hora

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.

Základy degustace vín s Klárou Kollárovou

21.02.2017 -
18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 5 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 750 Kč / 690 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na základy degustace a porozumění vínu.

Ochutnáme a probereme společně 10 vín. Vína budeme degustovat "naslepo", aby naše smysly nebyly ovlivněny očekáváním z etikety, jména vinaře či místa původu a mohli jsme se soustředit pouze na víno jako takové.

Připravte si otázky, na které jste se možná  (o víně) vždy chtěli zeptat, ale nenašli jste příležitost. Klára zodpoví ráda jakékoli dotazy.

Drobné občerstvení bude samozřemě k dispozici.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 690 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

 

Seznamte se... Martin Nesvadba

08.03.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Martin Nesvadba nám přijede představit vína Zámeckého Vinařství Třebívlice, které se nachází v nádherném Českém středohoří a spadá do nejstaršího vinařského regionu v Čechách

Třebívlické vinařství je jedno z nejmodernějších v ČR. Systém řízeného kvašení, pneumatický dusíkový lis, vibrační třídící stůl pro příjem hroznů, nerezové tanky, vinifikátory, velkoobjemové sudy z francouzského dubu i barrique sudy. To všechno se podílí na jedinečném výrobním procesu a propůjčuje mu vysoký stupeň automatizace. Základem kvality jsou však stále šikovné ruce a vinařská srdce. Díky nim mají hrozny tu správnou péči.

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.

Zpívaná degustace se Zizi Veselou

26.03.2017 -
19:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 33 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 40. Minimální počet míst je 5.
Cena za akci: 650 Kč / 550 Kč (speciální cena)

Užijte si vinné párování tak trochu jinak...

Co je to Zpívaná degustace?
Oblíbený zážitkový večer s naší sommelierkou a zpěvačkou Zizi!

V průběhu večera vás Zizi provede nejen báječným světem vína ale i světem nesmrtelných hudebních pecek, jejichž spojení s vínem sama interpretuje a skladby i vína osobně a se znalostí vybírá. Při degustaci o každém víně pohovoří, řekne o něm všechny veřejné i tajné informace, a ovšem též vysvětlí spojení daného vína s vybranou skladbou. Tu zazpívá za doprovodu Tichého Bandu (klávesy, basa, bicí, saxofon). Hosté mají možnost si víno během písně klidně vychutnat, užít si příjemnou muziku, pobavit se a odpočinout si v milém prostředí vinného baru.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 550 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz
 

 

Seznamte se... Vratislav Klobása

05.04.2017 -
18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 2 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Míšeňská
Počet míst je omezený na 22. Minimální počet míst je 10.
Cena za akci: 550 Kč / 490 Kč (speciální cena)

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Základem prestiže je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací, sprašovou půdou a vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima.

Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně zrekonstruoval.

Při výrobě vína se spoléhá hlavně na to, že zná důvěrně každý keř ve vinici a rukama mu prochází každý hrozen, který doprovází až do lahve. Pak může aplikovat zdravou míru selskosti a dodržovat neměnná pravidla.

K vínům také připravujeme "MALÉ" občerstvení našeho šéfkuchaře Milana Hořejše.