
Přijďte ochutnat párování skvělých vín vinařství Stávek, za přítomnosti vinaře Richarda Stávka, se špičkovou kuchyní 3 chodových menu Milana Hořejše v komorní atmosféře Vinografu Míšeňská.
Richard Stávek patří k průkopníkům přírodního vinařství v ČR. Počátky jeho vinařské tvorby sahají do poloviny 90´, kdy žačal hospodařit v trati Špigle-Bočky a postupně přibíral další vinice v tratích Novosady, Veselý, Odměry či Kolberg. Všechny vinice má v režimu certifikovaného ekologického vinohradnictví a ve své produkci klade důraz zejména na jednotlivé vinični tratě, nikoli na jednotlivé odrůdy, tedy lahvuje zejména různá cuvée odrůd z konkretních tratí.
Ve sklepě pracuje značně minimalisticky - nenajdete v něm čerpadla, mlýnky ani filtry. Všechna vína zrají téměř rok v dřevěných sudech, poté až rok v lahvi, než jdou do prodeje.
V posledních letech většina jeho produkce nalézá uplatnění hlavně v zahraničí (New York, Kodaň, Londýn, Tokio, Berlín, Milano či Paříž). Jeho oranžové víno Veselý 2015 bylo prvním vínem z tuzemské produkce vůbec, které zalistovala do své nabídky slavná dánská restaurace NOMA.
DEGUSTAČNÍ LIST A MENU BUDE DOPLNĚNO
Těšíme se na vás!
Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 750 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz