Seznamte se... Richard Stávek, rodinné vinařství

Datum akce: 
22.01.2020 - 18:00 - 21:00
Místo konání: 
Vinograf Míšeňská
Dostupnost: 
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Akce je již plně obsazena, zkuste nás kontaktovat přímo.
Úhrada předem: 
Na akci je nutné zaplatit předem rezervační poplatek
Cena za akci: 
850 Kč
Speciální cena pro Hladinkáře: 
750 Kč

Přijďte ochutnat párování skvělých vín vinařství Stávek, za přítomnosti vinaře Richarda Stávka, se špičkovou kuchyní 3 chodových menu Milana Hořejše v komorní atmosféře Vinografu Míšeňská.

Richard Stávek patří k průkopníkům přírodního vinařství v ČR. Počátky jeho vinařské tvorby sahají do poloviny 90´, kdy žačal hospodařit v trati Špigle-Bočky a postupně přibíral další vinice v tratích Novosady, Veselý, Odměry či Kolberg. Všechny vinice má v režimu certifikovaného ekologického vinohradnictví a ve své produkci klade důraz zejména na jednotlivé vinični tratě, nikoli na jednotlivé odrůdy, tedy lahvuje zejména různá cuvée odrůd z konkretních tratí.

Ve sklepě pracuje značně minimalisticky - nenajdete v něm čerpadla, mlýnky ani filtry. Všechna vína zrají téměř rok v dřevěných sudech, poté až rok v lahvi, než jdou do prodeje.

V posledních letech většina jeho produkce nalézá uplatnění hlavně v zahraničí (New York, Kodaň, Londýn, Tokio, Berlín, Milano či Paříž). Jeho oranžové víno Veselý 2015 bylo prvním vínem z tuzemské produkce vůbec, které zalistovala do své nabídky slavná dánská restaurace NOMA.

DEGUSTAČNÍ LIST A MENU BUDE DOPLNĚNO

Těšíme se na vás!

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka750 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

Akce je již plně obsazena,
zkuste nás kontaktovat přímo.

Osobní údaje jsou nezbytné k plnění smlouvy a zpracovává je výhradně společnost Enosfera s.r.o. Nebudou poskytnuty třetím osobám. V průběhu jejího trvání vám poskytujeme e-mailovou i telefonickou podporu. Více o způsobu nakládání s vašimi údaji najdete na stránce ZOOU.