
V létě jezdíme za Jirkou Georgiosem Iliasem na vinice, v zimě zase on za námi. Přijďte si užít slunných vrchů z Pálavy zachycených v jeho vínech. Ochutnávat budeme samozřejmě ve společnosti skvělých jídel z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče.
A tak to podle Jiřího všechno začalo...
"Jednoho osudového dne v roce 1998, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Stavení jsme společně s bratrem Tomášem přestavěli do dnešní obyvatelné podoby. A když jsem při čekání na nějaký ten úlovek přemýšlel, jak nejlépe zabezpečit naši početnou rodinu, napadlo mne, že bych si mohl zkusit vyrobit vlastní víno. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Nejodvážnější z mých nejbližších tvrdí, že obsah těchto demižonů se nedal pozřít, ale to mne neodradilo :-)"
V roce 2011 bylo ukončeno přechodné období a od té doby vyrábí vinařství Ilias vína v bio kvalitě. Vína neošetřují chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používají šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.
Seznam vína a jídel upřesníme
Těšíme se na vás!
Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz