Plán akcí

ONLINE DEGUSTACE: 3 odrůdy, se kterými si "na chvíli" vystačíte!

3.12. 2020 19:00 - 21:00
Akce je volně přístupná bez nutnosti rezervace
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 1 000. Minimální počet míst je 0.
Cena za akci: 1 590 Kč

Klára Kollárová a Petr Čtvrtníček v jedné online degustaci, která Vás pobaví a vzdělá zároveň.
Minikurz o víně pro všechny!

Vína vám doručíme domů, přidáme instrukce, jak se připojit, a vy si 3. prosince 2020 udělejte od 19:00 čas a pohodu. 

Téma degustace 

"3 odrůdy, se kterými si "na chvíli" vystačíte", je pro Kláru výzvou! 
O těchto odrůdách totiž normálně mluví hodiny a hodiny... no a myslíte, že to zvládne do hodiny!? No jasně!!!

Jak se degustace zúčastnit 

Přejděte na náš e-shop a degustaci si objednejte a zaplaťte. Degustovat budete v klidu domova či kdekoliv budete chtít, vína doručíme, vše potřebné se dozvíte e-mailem. Budete pochopitelně potřebovat připojení k Internetu, online degustace se bude vysílat na Facebooku 

Cena je 1 590,- s DPH.  V ceně jsou zahrnuta degustační vína, slovník pojmů a degustační pomůcky.

S Klárou o sudech | 11.ledna 2021

11.1. 2021 18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 4 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 1 395 Kč / 1 250 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na jednotlivé typy vín nebo odrůdy v různých provedeních a z různých terroir. 

Ochutnáte 10 vín, která budete společně s Klárou zkoumat "na slepo", abyste nebyli ovlivněni etiketou a vinnými předsudky.
Zaměření bude na charakter odrůdy a její typické vlastnosti.

Drobné občerstvení z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče bude připraveno. 

Těší se na vás Klára.

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 1250 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

 

Vinografí tramvaj je zpět!!! | 21. ledna 2021

21.1. 2021 19:00 - 21:15
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 14 (k uspořádání akce chybí ještě 10 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 24. Minimální počet míst je 24.
Cena za akci: 1 350 Kč / 1 190 Kč (speciální cena)

Nastupte do degustační tramvaje! 

Jedinečná Vinografí vinná tramvaj vyjíždí opět z depa se speciální degustační nabídkou vín.
Na trase vás čeká degustace 6 vín, občerstvení a skvělá atmosféra!

Nástupní zastávka je Vinograf, Senovážné nám. (tram. zast. Jindřišská) kde dostanete jízdenku a welcome drink.

Rychlý nástup do tramvaje a odjezd 19:15, délka jízdy 2 hod. Tramvaj nemůže čekat na opozdilce, přijďte tedy zcela určitě na 19:00! 

Jízdenka zahrnuje: welcome drink na zastávce + 5x 0,1l vína, minerální voda Korunní​ 0,5lobčerstvení a výklad našich ochotných sommeliérů.

Novinkou pro letošní rok je možnost rezervace míst k sezení! Proto neotálejte máme jen 24 míst!   

Upozornění: Původně avizovaní místa k stání jsme museli bohužel zrušit. Nepřeje jim vývoj koronavirové situace. 

Tramvajím, Praze a vínu zdar!
Těšíme se na vás.

Seznamte se: Richard Tichý, rodinné vinařství | 27. ledna

27.1. 2021 18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Ještě zbývá 1 volných míst
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 10. Minimální počet míst je 9.
Cena za akci: 1 090 Kč / 990 Kč (speciální cena)

Přijďte ochutnat párování skvělých vín vinařství Richarda Tichého z Hrušek, za přítomnosti samotného vinaře, v propojení se špičkovou kuchyní 3 chodového menu našeho šéfkuchaře Dušana Mackoviče v komorní atmosféře sklepa Vinografu Míšeňská.

Tradice vinařství v rodině Ing. Richarda Tichého z Hrušek sahá do 18. století. Spolu s otcem vlastní Richard Tichý 6,5 ha vinohradů ve viničních tratích Hastrmany a Podsedky. Ve sklepě se používá kombinaci tradičních a moderních metod vinifikace, některé mošty kvasí spontáně, vína jsou minimálně čiřena, některé partie se vydýchávají v keramických nádobách nebo zrají v sudech typu barrique. Bílá se lahvují nejdříve po roce, červená většinou až po dvou a více letech a převážně bez filtrace. Vína jsou díky redukci sklizně a dokonale vyzrálým hroznům připravována na delší ležení na lahvi.

NOVĚ MOŽNOST KOUPIT VÍNA PŘÍMO NA DEGUSTACI!

DEGUSTAČNÍ LIST A MENU:

Ryzlink rýnský 2017 pozdní sběr & amuse bouche 

Sauvignon 2017 pozdní sběr & salát z grilované podzimní zeleniny, špek 

Rulandské bílé 2017 pozdní sběr

Rulandské šedé 2015 pozdní sběr

Chardonnay 2015 Staré keře 

Chardonnay 2015 rezerva

Pálava 2015 výběr z hroznů & dýňové rizoto, kozí sýr Schwarzegeiss, amaretti sušenky

Cabernet Moravia 2017

Pinot noir 2015 reserva

Cuvée Filip 2015 reserva & hovězí oháňka, silná omáčka se švestkami, pečené brambory v popelu  

Těšíme se na vás!

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

Pro účastníky přihlašené do 11.7. platí původní ceny.

S Klárou o vinném párování | 8. února

8.2. 2021 18:30 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 0 (k uspořádání akce chybí ještě 8 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 15. Minimální počet míst je 8.
Cena za akci: 1 395 Kč / 1 250 Kč (speciální cena)

Seminář s Klárou zaměřený na hledání dokonalé harmonie vína a jídla  

Společně budeme ochutnávat víno i jídlo tak, abyste si dokázali užívat jedinečných zážitků nejen v restauraci ale i doma. 

Občerstvení z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče bude hrát tentokrát prim. 

Těší se na vás Klára.

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 1250 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

PS: Drobné občerstvení s ilustrační fotografií vůbec nemusí mít žádnou souvislost :) Ale jako vánoční dárek to vlastně není vůbec špatný nápad. 

Seznamte se... Juřeník-Žďárský, vinařství dvou kamarádů | 24. února

24.2. 2021 18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 9 (k uspořádání akce chybí ještě 6 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 36. Minimální počet míst je 15.
Cena za akci: 1 090 Kč / 990 Kč (speciální cena)

Přijďte ochutnat párování skvělých vín vinařství Juřeník-Žďárský, vinařství dvou kamarádů, za přítomnosti samotného vinaře, v propojení se špičkovou kuchyní 3 chodového menu našeho šéfkuchaře Dušana Mackoviče v komorní atmosféře sklepa Vinografu Míšeňská.

Vinařství Juřeník & Žďárský je moderní vinařství založené na myšlence obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku. Jak o sobě tvrdí, do vín se snaží vtisknout kus sebe a lásky k tomu co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si můžou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči.

Při jejich výrobě se snaží posouvat, učit se novým věcem a dál navyšovat kvalitu. Nebojí se experimentovat nebo se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Cíl mají jasný - vyrábět vína přirozená s respektem k odrůdě, přírodě a tradici.

NOVĚ MOŽNOST KOUPIT VÍNA PŘÍMO NA DEGUSTACI!

DEGUSTAČNÍ LIST A MENU bude upřesněné:

Těšíme se na vás!

Na akci je možné zakoupit dárkový voucher.

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz

Pro účastníky přihlašené do 11.7. platí původní ceny. 

Seznamte se: Georgios Ilias, vinařství Ilias z Pavlova | 17. března

17.3. 2021 18:00 - 21:00
Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo zde. Aktuálně rezervováno míst: 3 (k uspořádání akce chybí ještě 12 účastníků)
Místo konání: Vinograf Senovážné
Počet míst je omezený na 40. Minimální počet míst je 15.
Cena za akci: 1 090 Kč / 990 Kč (speciální cena)

V létě jezdíme za Jirkou Georgiosem Iliasem na vinice, v zimě zase on za námi. Přijďte si užít slunných vrchů z Pálavy zachycených v jeho vínech. Ochutnávat budeme samozřejmě ve společnosti skvělých jídel z rukou šéfkuchaře Dušana Mackoviče. 

A tak to podle Jiřího všechno začalo...

"Jednoho osudového dne v roce 1998, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Stavení jsme společně s bratrem Tomášem přestavěli do dnešní obyvatelné podoby. A když jsem při čekání na nějaký ten úlovek přemýšlel, jak nejlépe zabezpečit naši početnou rodinu, napadlo mne, že bych si mohl zkusit vyrobit vlastní víno. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Nejodvážnější z mých nejbližších tvrdí, že obsah těchto demižonů se nedal pozřít, ale to mne neodradilo :-)"

V roce 2011 bylo ukončeno přechodné období a od té doby vyrábí vinařství Ilias vína v bio kvalitě. Vína neošetřují chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používají šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.

Seznam vína a jídel upřesníme 

Těšíme se na vás!

Speciální cena pro členy našeho věrnostního programu Hladinka: 990 Kč
Staňte se členy na www.hladinka.cz